Strade Nisipa

Het Wielercomité Nispen organiseert op zaterdag 7 maart de Strade Nisipa. Een testevenement voor een unieke wielerdag. Een combinatie van afzien als een flandrien op de mooiste en meest uitdagende weggetjes van de Zuidwesthoek, lekker eten en drinken en Matthieu van der Poel aanmoedigen tijdens de Strade Bianche. En dat in het gezelschap van gezellige wielerliefhebbers. We rijden de Strade Nisipa in de vorm van een rally. Dat houdt in dat we het grootste deel van de 116 km samen rijden aan een tempo van maximaal 30 km gemiddeld. Er zijn daarnaast een aantal klassementsproeven waar je kunt laten zien wat je in je mars hebt. Deelnemen kan in principe met zowel mountainbikes, cyclocrossfietsen als racefietsen mits deze voorzien zijn van minimaal 25 mm brede lekbestendige banden. Mountainbikers zullen wat meer afzien op het asfalt maar hebben net als de cyclocrossers voordeel op de wat meer geaccidenteerde stroken.

Omdat het een testeditie is, is er maximaal plaats voor een dertigtal deelnemers. Opgeven kan via wielernispen@hotmail.com of 06-23930173. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel vragen we je ons te voorzien van eerlijke feedback zodat wij kunnen beoordelen of onze test geslaagd is. De tijdsindicatie voor de start is 9.00 uur en het programma zal rond 16.00 uur afgelopen zijn. We garanderen dat je moe maar voldaan naar huis gaat. Heb je vragen, schroom niet om ons te benaderen op bovenstaand mailadres of telefoonnummer. Deelname is op eigen risico.

Uitgezonderd heel slecht weer gaat de Strade Nisipa door. Hieronder alvast wat praktische informatie die de komende weken verder zal worden aangevuld. Als er vragen of opmerkingen zijn, u kunt ons bereiken via wielernispen@hotmail.com of 0623930173.

Start en finischlocatie is Sportpark "De Wallen" in Nispen. Heijbeeksestraat 1Bm 4709 BM te Nispen

De Strade Nisipa is inclusief:

  • ·        Koffie/Thee voor de start
  • Voldoende bevoorrading om de tocht te volbrengen (zowel qua voeding als hydratatie)
  • Koolhydraatrijke lunch om de voorraden na de Strade Nisipa weer aan te vullen
  • Een volgauto voor technische ondersteuning. Je hoeft je pomp en minitool dus niet mee te nemen, wel je goede humeur natuurlijk
  • ·        10 klassementsproeven variërend van 250 tot 3000 meter met een totale afstand van ongeveer 18 km. Apart klassement voor heren en dames wordt opgemaakt op basis van tijden op Strava. Zorg dus voor een strava-account (dit is gratis en te vinden op www.strava.com) en de mogelijkheid om je rit te registeren en te uploaden. Prijsuitreiking na de finish van de Strade Bianche.
  • Kleed- en douchegelegenheid
  • Mogelijkheid om je fiets veilig te stallen

·         De route wordt door ons pas op 6 maart definitief gemaakt. Dan keuren we alle stroken. Elke deelnemer krijgt voor de start informatie over de tien klassementsproeven en de start en finish van elke proef zullen op locatie ook duidelijk aangegeven staan. Tussen de proeven rijden we in groep aan een tempo van maximaal 30 kilometer per uur. De proeven worden individueel gereden en het motto van de dag is ‘gezellig samen uit, gezellig samen thuis’.

De start is om 9.15 uur en we vragen je daarom om uiterlijk om 8.45 uur aanwezig te zijn. De startlocatie is nog niet definitief. We verwachten deze de komende week door te kunnen geven. De finish verwachten we rond 13.30 uur. Daarna begint het herstelprogramma met onder andere live-beelden van de Strade Bianche.

Ons doel is de komende jaren door te groeien naar een episch evenement dat alle aspecten van de beleving van de wielersport bevat. We moeten ergens beginnen, vandaar onze test. Alles zal nog niet perfect gaan en alles wat we in ons hoofd hebben, kunnen we nog niet realiseren. We willen zo veel mogelijk leren. We ontvangen daarom graag jouw kritische feedback. Zowel voor, tijdens als na de Strade Nisipa.

Voor wat betreft het materiaal. De meest uitdagende stroken voor het materiaal zullen de 4 sterren kasseistroken en halfverharde paden zijn. Uitgangspunt is dat de stroken te doen zijn op een racefiets. 100% zandpaden laten we daarom links liggen. Kies voor de maximale bandbreedte die jouw frame toelaat als je met de racefiets gaat rijden. Zorg voor minimaal 3 mm ruimte tussen je band, je remhoef en frame. Eventuele modder zorgt dan niet voor het aanlopen van je wielen. Je kunt dit makkelijk controleren met een inbussleutel van 3 mm. Als die er makkelijk tussen kan, is het ok. Het monteren van lekbestendige banden is geen luxe. Ook als je technische vragen hebt zoals bijvoorbeeld over de juiste bandendruk, laat het ons weten, we helpen je graag!